PERCHEZIŢII ÎN JUDEŢ LA CONTRABANDIŞTII DE ŢIGĂRI

Poliţiştii l-au ridicat, joi, de la domiciliul din Bucureşti, în urma percheziţiilor la suspecţi de contrabandă de ţigări, pe Paul Iova, zis şi Ion Petrişor, cunoscut pentru antecedente penale în urma desfăşurării unor astfel de activităţi ilicite, acesta urmând a fi dus la audieri la sediul DIICOT, potrivit unor informaţii remise AGERPRES de surse din Poliţie.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IPJ Suceava – Biroul de Combatere a Contrabandei efectuează 56 de percheziţii domiciliare în Bucureşti, Suceava, Neamţ, Iaşi, Mureş şi Bistriţa-Năsăud pentru destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din 61 de persoane, specializat în contrabandă cu ţigări, prejudiciul fiind de peste trei milioane de dolari, informează DIICOT.

Un număr de 60 de persoane vor fi audiate la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.

Membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale din comercializarea ilegală de ţigarete provenite din contrabandă pe relaţia Ucraina – Republica Moldova – Turcia – Grecia – Spania – Germania – Marea Britanie – România.

Învinuiţii au introdus pe teritoriul României peste 1.400.000 pachete de ţigări în valoare totală de aproximativ 3.200.000 de dolari.

Procurorii DIICOT au descoperit şi ridicat pe parcursul cercetărilor o linie completă de producţie de ţigarete, precum şi cantitatea de 7.100.000 ţigarete în valoare de 1.000.000 dolari.

Anchetatorii au cooperat în instrumentarea cauzei cu autorităţile judiciare britanice.

Suportul informativ şi tehnic al operaţiunii a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii, Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă şi Direcţia de Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul IGPR – DCCO, Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale – SIF, IPJ Suceava şi SIAS. AGERPRES