PERCHEZIŢII ÎN JUDEŢUL MUREŞ LA PERSOANE BĂNUITE DE ÎNŞELĂCIUNI

Ofiţeri de investigarea fraudelor au desfăşurat la data de 05 noiembrie a.c., 7 percheziţii domiciliare în municipiul Reghin şi în municipiul Cluj-Napoca, la mai multe persoane bănuite de săvarşirea infracţiunii de înşelăciune. Cu ocazia efectuării percheziţiilor au fost identificat şi ridicat în vederea confiscării 2300 de lei şi bunuri în valoare de 120.000 de lei.

În fapt, suspecţii au indus în eroare reprezentanţii mai multor societăţi comerciale, prin achiziţii de bunuri, urmate de inducerea în eroare a acestora cu privire la intenţia de plată a mărfurilor achiziţionate prin emiterea unor instrumente de plată, cunoscand că nu au în conturile firmei provizionul necesar efectuării plăţii, fiind documente fără acoperire.

Ulterior, bunurile au fost valorificate la negru, fără a mai fi achitate furnizorilor şi fără a se emite documente la preţuri mai mici decât cele de achiziţie.

Prejudiciul în cauză se ridică la suma de 210.000 lei, fiind efectuate verificări pentru identificarea tuturor părţilor vătămate.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor au fost identificate şi ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 120.000 lei şi 2300 lei.

Doi suspecţi, de 32 şi 41 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată.