REZULTATUL PERCHEZIŢIILOR ÎN JUDEŢUL MUREŞ

În data de 30.01.2013, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Mureş cu sprijinul altor structuri din MAI au desfăşurat o acţiune în judeţele Mureş, Cluj, Alba şi Bihor, pentru prevenirea evaziunii fiscale.

Peste 100 de poliţişti au desfăşurat în mod simultan un număr de 27 de percheziţii domiciliare pe linia combaterii evaziunii fiscale în domeniile producerii şi comercializării alcoolului şi produselor energetice.

În fapt, s-a stabilit că 2 dintre învinuiţi, cu sprijinul altor 17, comercializau alcool etilic fără banderole de marcaj fiscale pe raza judeţelor Mureş, Cluj, Alba şi Bihor, în afara antrepozitelor fiscale, fără a achita astfel accizele aferente.

De asemenea, s-a stabilit faptul că 6 învinuiţi sustrăgeau cantităţi mari de motorină printr-un dispozitiv artizanal aplicat pe motorul unor locomotive, pe care o comercializeau ulterior la preţuri cuprinse între 4 lei şi 5 lei/litru.

Prin faptele lor, învinuiţii au cauzat un prejudiciu însemnat bugetului consolidat al statului, care nu a fost stabilit până la data prezentei informări.

În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor 500 litri motorină, în valoare de 3.200 lei, 111 litri alcool etilic fără banderole de marcaj emise de autorităţile române, în valoare de 9.000 lei, dar şi alte mijloace materiale de probă.

Tot în data de 30.01.2013, faţă de un număr de 11 învinuiţi s-a dispus măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca aceştia să fie prezentaţi procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş, cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi de arestare preventivă.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul întrunirii elementelor constitutive ale infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare.