Percheziții în Mureș la distribuitori de filme și muzică pe internet

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române efectuează, în această dimineață, 4 percheziții, pe raza județului Mureș, fiind vizat punctul de lucru ale unei societăți comerciale ce desfășoară activități în domeniul tipăririi de coduri de acces pentru pagini de internet, precum și la locuințele unor persoane bănuite de infracțiuni economice.

Acțiunea polițiștilor din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice vizează mai multe persoane bănuite de implicarea în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani și infracțiuni de punere la dispoziția publicului de opere, fără acordul titularilor, prin intermediul unor site-uri de streaming cu acces restricționat (care pun la dispoziția publicului, ilegal, filme și muzică).

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2011—prezent, persoanele în cauză ar fi pus la dispoziția publicului, contra unor sume de bani, prin intermediul a trei site-uri tip streaming, opere protejate. Valoarea sumelor obținute din activitățile ilegale și supuse procesului de spălare a banilor se ridică la 500.000 de lei.

În cauză, vor fi puse în aplicare mandate de percheziție informatică și 2 mandate de aducere a persoanelor bănuite la audieri, în urma probatoriului administrat urmând a fi dispuse măsurile procedural penale care se impun.
Acțiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din IGPR. La activitățile desfășurate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție participă și luptători din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Mureș și polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Mureș.