Percheziții în Mureș


Procurorii anticorupţie din Cluj Napoca efectuează, miercuri, 32 de percheziţii în mai multe judeţe, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, a anunţat DNA.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de DNA, faptele ar fi fost comise în perioada 2013-2015.

“În cursul zilei de 7 octombrie 2015, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 32 de locaţii situate în judeţele Mureş, Cluj, Alba, Sălaj, Sibiu şi Prahova, din care cinci sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice”, se precizează în comunicat.

Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii, Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.

Acţiunile desfăşurate miercuri de DNA au ca obiect ridicarea de documente în legătură cu mai multe contracte de dezinsecţie, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Contractele ar fi fost încheiate în perioada 2013-2015 între administraţiile locale şi societatea Coral Impex SRL, conform aceloraşi surse.

Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat, pentru AGERPRES, că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au solicitat miercuri o serie de documente legate de o firmă de dezinsecţie şi deratizare din Ploieşti, SC Coral Impex SRL.

‘A fost un control care se exercită în mai multe locuri. Această societate lucrează pentru Primăria Târgu Mureş de vreo 10 ani, nu am avut niciun fel de problemă, nu au fost niciun fel de sesizări legate de acest lucru. Primăria trebuie să fie transparentă şi să pună la dispoziţie documentele astfel încât verificările să îşi urmeze cursul. Societatea are sediul prin Ploieşti şi face dezinsecţie. Sunt 10 ani de atunci, am întrebat la Direcţia Economică dacă au fost vreodată probleme sau dacă Curtea de Conturi a avut vreo observaţie şi mi s-a răspuns că nu. Ildiko Kagan (şefa Serviciului de Control Activităţi Edilitare din cadrul Primăriei Târgu Mureş, n.r.) e cea care a răspuns de acest proiect. Aceasta este practica, verifică documentele, trag linie şi stabilesc. E normal, dacă vrei să faci o investigaţie, să verifici şi documente. Au cerut documente care s-au pus la dispoziţia DNA, unele sunt la primărie, unele sunt la sediul serviciului pe care îl conduce Kagan’, a arătat Dorin Florea.

Surse din cadrul DNA au precizat că miercuri, la prima oră a dimineţii a avut loc o descindere şi la locuinţa şefa Serviciului de Control Activităţi Edilitare din cadrul Primăriei Târgu Mureş, Ildiko Kagan.

Procurorii anticorupţie din Cluj-Napoca au efectuat miercuri 32 de percheziţii în mai multe judeţe, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, a anunţat DNA.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de DNA, faptele ar fi fost comise în perioada 2013-2015.

‘În cursul zilei de 7 octombrie 2015, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 32 de locaţii situate în judeţele Cluj, Alba, Sălaj, Sibiu, Mureş şi Prahova, din care cinci sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice”, se precizează în comunicat.

Sursa: AGERPRES