PERCHEZIȚII LA MAI MULTE PERSOANE SUSPECTATE DE CONTRABANDĂ CU ȚIGĂRI

27 de percheziții au avut loc joi, 19 februarie, la domiciliile şi sediile unor societăţi comerciale din mai multe județe din țară, cinci dintre ele fiind în județul Mureș. Descinerile au avut loc la persoane suspetate de contrabandă cu țigări și alcool.

Perchezițiile au fost realizate de poliţiştii Serviciului de Investigare Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud.

Polițiștii informează că vor fi puse în executare 16 mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea infracţiunii de contrabandă. Cei în cauză urmează a fi conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri.

Cercetările au dtabilit că, în perioada 2014 – 2015, cele 16 persoane ar fi deţinut, transportat şi comercializat ţigarete care proveneau din contrabandă, din Republica Moldova şi Ucraina.

La percheziţii au fost găsite şi ridicate 20.500 de ţigarete şi 325 litri de alcool care pare că provin din contrabandă.

De asemenea au fost ridicate sume de bani (26.500 lei şi 750 de euro), un pistol cu aer comprimat deţinut ilegal de către o persoană din judeţul Hunedoara, dar şi mai multe piese de biciclete care se pare că provin din furturi şi care au fost identificate cu ocazia uneia din percheziţiile ce a avut loc în judeţul Cluj.

13 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracționale.

Sursă: voceatransilvaniei.ro