PERCHEZIŢII LA MEMBRII UNEI GRUPĂRI SPECIALIZATE ÎN FRAUDE INFORMATICE

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Mureş, Bacău şi Suceava au efectuat 8 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de comiterea de fraude informatice.

La data de 7 august a.c., poliţiştii brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate din Mureş, Suceava şi Bacău, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, au efectuat 8 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Suceava şi Bacău, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în infracţiuni informatice.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe laptopuri, unităţi centrale şi medii de stocare a datelor, care ar fi fost folosite în activitatea infracţională.

Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2013, membrii grupării ar fi utilizat fraudulos datele unor carduri bancare pentru a efectua plăţi către diverşi comercianţi, prin intermediul internetului.

În cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, iar cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.