Percheziții la o societate comercială din Tîrgu-Mureş


La data de 6 august, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, au efectuat 21 de percheziţii, pe raza judeţelor Mureş, Harghita şi Vaslui, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări s-a stabilit că, 5 persoane, din judeţele Harghita şi Braşov, ar fi pus în practică un sistem infracţional, constând în înfiinţarea de societăţi comerciale în numele unor terţe persoane şi utilizarea acestora pentru perioade scurte de timp, în vederea emiterii de facturi fiscale fără corespondent în operaţiunile comerciale reale.

Astfel, la data de 23 iulie 2014, cele 5 persoane ar fi înfiinţat o societate comercială în Târgu Mureş, care ar fi fost folosită pentru emiterea de documente justificative, fără corespondent în operaţiuni comerciale reale, având drept beneficiari mai multe societăţi comerciale de pe raza judeţelor Harghita şi Braşov.

În perioada ianuarie – mai, activitatea de denaturare a stării fiscale de fapt s-a materializat prin emiterea în numele societăţii comerciale din Mureș de facturi fiscale fictive, ca urmare a unor înţelegeri avute cu coordonatorii societăţilor beneficiare, toate de pe raza judeţului Harghita.

Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş.

În cauză s-a luat măsura reţinerii pentru 24 ore faţă de 4 persoane, urmând a fi prezentate instanţei competente, cu propunere de arestare preventivă.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş, specialişti criminalişti, luptători S.A.S. de la I.P.J. Mureş şi jandarmi.