PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE EVAZIUNE FISCALĂ ÎN DOMENIUL COMERȚULUI CU BĂUTURI ALCOOLICE

În această dimineaţă, poliţiştii din Mureş au efectuat 17 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Mureş şi Harghita, în scopul documentării activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul achizițiilor intracomunitare de băuturi alcoolice.

La data de 15 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au efectuat 17 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Mureş şi Harghita, pentru probarea activității infracționale a unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.

La activități au mai participat și polițiști ai Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Mureș și ai Poliției Municipiului Târgu Mureș, precum și luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale Mureș și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu Mureş.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieşit faptul că, în perioada 2014 – 2015, doi bărbaţi, din municipiul Târgu Mureş, ar fi achiziţionat din spaţiul intracomunitar băuturi alcoolice, respectiv vin, pe care le-ar fi comercializat în unităţi de profil de pe raza mai multor judeţe.

De asemenea, a mai rezultat că cei doi nu ar fi întocmit documente justificative, nu ar fi înregistrat și declarat, în totalitate, operaţiunile comerciale şi veniturile obţinute, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor datorate bugetul consolidat al statului.

În cauză a fost dispusă măsura începerii urmăririi penale față de cele două persoane pentru săvârșirea infracţiunii de evaziune fiscală prin omisiunea evidenţierii în actele contabile a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, urmând a se stabili cuantumul prejudiciului cauzat bugetului statului de inspectorii antifraudă detaşaţi în cadrul Parchetului Tribunalului Mureş.