Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală în Târnăveni

perchezitii-prahova-evaziune-fiscala

11 percheziţii domiciliare au fost desfăşurate ieri, de poliţiştii din Mureş, la persoane bănuite de implicare în săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală.
La data de 21 aprilie a.c., poliţişti de la investigarea fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, au desfăşurat 11 percheziţii domiciliare (în judeţele Timiş, Galaţi, Braşov, Cluj şi în municipiul Bucureşti), la mai multe societăţi comerciale şi administratorii acestora, bănuiţi de infracţiuni de evaziune fiscală.

În fapt, ca urmare a unei inspecţii fiscale efectuate la o societate comercială, cu domiciliul fiscal în municipiul Tîrnăveni, s-a constatat faptul că în perioada mai 2013-octombrie 2015, societatea ar fi înregistrat în contabilitate documente justificative aferente unor operaţiuni comerciale nereale.

Operaţiunile ar fi constat în achiziţii nereale, de la firme de tip „fantomă” din Timişoara, Galaţi, Bucureşti, Braşov şi Cluj, în scopul sustragerii de la plata TVA şi a impozitului pe profit datorat statului.
Din cercetările efectuate în cadrul dosarului penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, a reieşit că prejudiciul estimat este de 128.673 lei.
Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul structurilor operative din cadrul D.G.P.M.B. şi a Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Timiş, Braşov şi Cluj.