PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE EVAZIUNE FISCALĂ ŞI CONTRABANDĂ

În urma a 10 percheziţii efectuate pe raza judeţului Mureş, poliţişti au ridicat bunuri ce e posibil să provină din contrabandă, în valoare totală de peste 1.600.000 lei.

Peste 11 kg de bijuterii din aur, bunuri contrafăcute şi sume de bani au fost confiscate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor.

La data de 25 februarie, 48 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş şi brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate din Mureş, Cluj şi Bistriţa-Năsăud au desfăşurat 10 percheziţii în localităţile Târgu Mureş, Reghin şi Luduş, din judeţul Mureş.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au identificat şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 11 kg de bijuterii din aur, bunuri contrafăcute (echipamente sportive) şi sume de bani (peste 173.000 de lei, 22.100 de euro, 1.100.000 de forinţi, 1.000 de lire sterline, 600 de dolari).

Din investigaţiile efectuate, a reieşit că cinci persoane, din judeţul Mureş, în perioada 2013-2015, ar fi obţinut beneficii financiare substanţiale din introducerea şi comercializarea, în mod ilegal, pe teritoriul României, a unor însemnate cantităţi de bijuterii din aur, provenite din Turcia.

Persoanele bănuite sunt cercetate sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă.

Cercetările se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş. La activităţi au participat şi jandarmi din cadrul I.J.J. Mureş şi Brigada de Jandarmi Mobilă.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Judeţene de Informaţii Mureş.