Percheziții la persoane bănuite de operațiuni ilegale cu animale

Peste 50 de poliţişti au efectuat, în această dimineață, 17 percheziţii, la locuinţele mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală şi la sediile societăţilor administrate de acestea.

Perchezițiile au avut loc în baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Mureş, pe raza judeţelor Mureş, Arad şi Teleorman.

Potrivit informațiilor oferite de polițiști, au fost puse în aplicare nouă mandate de aducere.

Există suspiciuni cum că în perioada februarie-iunie 2015, 10 persoane ar fi achiziţionat, din spaţiul intracomunitar animale (suine) (n.r. porci) şi concentrate alimentare, pe care ulterior le-ar fi comercializat pe teritoriul României.

Transporturile nu erau însoţite de documente legale de provenienţă sau transport, iar veniturile obţinute în acest fel nu au fost declarate organelor fiscale.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, persoanele bănuite ar fi achiziţionat bovine de pe teritoriul României, pe care ulterior le-au comercializat în spaţiul comunitar, animalele nefiind luate în evidenţele medicilor veterinari din circumscripţii.

Cei în cauză ar fi desfăşurat activităţile în calitate de persoane fizice, transporturile nefiind însoţite de documente legale de provenienţă sau transport, veniturile obţinute în acest fel nefiind declarate organelor fiscale teritoriale.

Din vânzarea animalelor, suspecţii ar fi obţinut venituri de aproximativ 1.350.000 de lei, prejudiciul estimat pentru perioada cercetată fiind de aproximativ 216.000 de lei.

Perchezițiile au fost realizate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Mureş, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.G.P.R.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

La activităţi au participat şi jandarmi.