PERCHEZIŢII LA SUSPECŢI DE TRAFIC DE PERSOANE PE RELAŢIA ROMÂNIA – GERMANIA

Trei persoane din Tg. Mureş, suspectate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. că au racolat, transportat în Germania şi exploatat prin muncă, mai multe persoane, au fost depistate în urma percheziţiilor efectuate ieri. / Suspecţii au fost reţinuţi pentru comiterea infracţiunii de trafic de persoane.

La data de 5 iunie a.c., poliţiştii din cadrul B.C.C.O Tg. Mureş, sub coordonarea D.I.I.C.OT.- Serviciul Teritorial Tg. Mureş, cu sprijinul grupării Mobile de Jandarmi – Regele Ferdinand – Sîngiorgiu de Mureş, au efectuat şase percheziţii la locuinţele a cinci persoane, cu vârste între 33 şi 45 de ani, suspectate de iniţierea sau constituirea ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui grup, în vederea săvârşirii de infracţiuni, care nu este, potrivit prezentei legi, un grup infracţional organizat şi trafic de persoane.

În fapt, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că suspecţii au constituit o grupare infracţională care ar fi racolat persoane de pe raza judeţului Mureş, după care le-au transportat în Germania unde erau supuse exploatării prin muncă. În urma acestor activităţi, au fost obţinute sume importante de bani, care reveneau în totalitate exploatatorilor.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate, au fost identificate şi ridicate documente bancare şi înscrisuri olograf, un laptop, care vor fi utilizate la documentarea activităţii infracţionale a suspecţilor.

Trei dintre suspecţi au fost depistaţi şi conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Tg. Mureş, în vederea audierii. În urma probatoriului administrat în cauză, faţă de aceştia s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, precum şi pentru identificarea altor persoane implicate.