Perchezitii pentru evaziune fiscala si falsuri

Poliţiştii de investigare a criminalității economice din Mureş au efectuat în această dimineață, 21 de percheziții, în 3 județe, la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Prejudiciul cauzat este de peste 400.000 de lei.

La data de 10 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au pus în aplicare 21 de mandate de percheziție domiciliară, în județele Mureş, Harghita şi Bihor, la sediile și domiciliile unor persoane fizice și juridice bănuite de evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În fapt, din cercetări a rezultat faptul că, în perioada ianuarie 2014 – februarie 2019, reprezentanţii unui operator economic, din Mureș, ar fi stabilit o serie de relaţii comerciale fictive cu diferite societăți comerciale din județele Mureș, Harghita și Bihor şi ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale de prestări servicii și livrări de bunuri, fără conţinut economic real, beneficiind astfel de deduceri fiscale ilegale.

Până la acest moment, prin faptele săvârșite, bugetul general consolidat al statului ar fi fost prejudiciat cu 435.688 de lei.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările faţă de doi bărbaţi, de 40 şi 50 de ani, ambii din judeţul Mureş, administratori în fapt şi de drept ai societăţilor comerciale în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală în formă continuată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

La percheziţii au participat și poliţişti specializați în investigarea criminalității economice din judeţele Bihor și Harghita, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.