Perioada de prohibiție la pescuit în anul 2021

Vineri, 9 aprilie a.c a început prohibiția generală pentru pescuitul  în habitatele  piscicole naturale, în scop comercial, recreativ/sportiv și familial, iar pescarii își vor putea relua activitatea începând cu 8 iunie a.c, conform ordinului prohibiţie nr. 462/17.03.2021  emis de Ministerul Mediului şi cel al Agriculturii.

Reamintim faptul că: pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace în perioada de prohibiție, conform art. 59 lit. f din O.U.G nr. 23 din 5 martie 2008 (actualizata) privind pescuitul si acvacultura, constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amendã de la 600 lei la 1.000 lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadã de 90 de zile a permisului sau autorizaţiei de pescuit, iar pescuitul comercial în perioada de prohibiţie conform art. 64 lit.g) din acelasi act legislativ, constituie infracţiune şi se sancţioneazã cu amendã de la 6.000 lei la 10.000 lei şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadã cuprinsã între 1 şi 3 ani.

Pe durata prohibiției pescuitul recreativ poate fi practicat doar pe lacurile de pescuit private.

Îndemnăm cetățenii să susțină mecanismul și importanta perioadei de reproducere și să înțeleagă impactul direct asupra ecosistemului, prohibiția având ca scop principal protejarea resursei și asigurarea calității pescuitului, în viitor.

             COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAȚII PUBLICE ȘI CU PUBLICUL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.