PERSONALITĂŢI DIN STRĂINĂTATE VOR VORBI DESPRE BRANDUL JUDEŢULUI

In data de 4 iunie, în cadrul conferinţei internaţionale „Judeţul Mureş – Căutarea de sine”, vor fi invitati din tara si din strainatate, care vor vorbi despre felul în care văd judeţul Mureş şi despre oportunităţile pe care acesta le are, pentru crearea unui brand de regiune.

Dacre Stoker, strănepotul lui Bram Stoker, autorul romanului ‘Dracula’, care a continuat tradiţia de familie scriind romanul ‘Dracula, mortul viu’, se va regăsi printre invitaţii conferinţei internaţionale care lansează in mod oficial proiectul de branding al judeţului Mureş.

Alături de Dacre Stoker se vor afla şi Charlie Ottley, prezentatorul seriei de documentare ‘Wild Carpathia’ – tradus în 21 de limbi şi difuzat în peste 130 de ţări, precum şi colonelul Michael R. Carrington, cel care s-a implicat prin Fundaţia ‘Maria Nobrega’ în proiecte pentru protejarea şi restaurarea patrimoniului construit şi pentru relansarea vieţii economice în România, colonelul Carringtion care se va axa pe ‘Orient Expresul de Archita’, un sat mureşean pe care l-a revitalizat.

La conferinţa ‘Judeţul Mureş – Brand Loading’ programată joi, vor participa şi profesorul Vasile Sebastian Dâncu, de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, şi Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Naţional ‘Radu Stanca’ din Sibiu şi fondatorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.
Temele speaker-ilor se vor referi la identitate locală, la mituri şi legende, la patrimoniu cultural şi natural, la management cultural şi dezvoltare durabilă.