Peste 1.000 de sași se adună la Mediaș


Peste 1.000 de sași vor ajunge în acest weekend la Mediaș, unde se desfășoară a 25-a întâlnire a sașilor.

Timp de două zile, aceștia vor participa la manifestări care se vor desfășura la Sala Traube, în Piața Regele Ferdinand I, la Școala Gimnaziala “Hermann Oberth”, la Liceul Teoretic “Stephan Ludwig Roth” și la Biserica Evanghelică “Sfânta Margareta”.

Programul debutează sâmbătă la ora 10 cu o slujbă la Biserica Sfânta Margareta, iar la ora 12.30 are loc un tur al centrului istoric și paradă a portului popular până la scena care va fi amplasată lângă sediul casei Schuller din Mediaș.

Tot la această oră începe și programul artistic la care vor participa 14 formații de dansuri din diferite localități din țară dar și 4 fanfare.

Motto-ul sub care se desfășoară programul artistic este acela de păstrare a tradiției sașilor și fiind un an dedicat culturii, “Școala-Ieri, azi, mâine”.

Întâlnirea Sașilor de la Mediaș cuprinde și diferite manifestări pentru copii care se vor desfășura la Școala “Hermann Oberth”, dar și simpozioane și tradiționala Adunare Festivă în cadrul căreia va fi decernată o medalie unei personalități care și-a adus o contribuție deosebită în păstrarea și promovarea culturii sașilor.