RecentStiri locale

Peste 100 de locuri bugetate în specializarea Asistent medical generalist, la Colegiul UMFST din Târnăveni

Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureş a anunţat, marţi, că în acest an vor fi scoase la concurs 112 locuri bugetate la specializarea Asistent medical generalist, la Colegiul UMFST din Târnăveni, elevii admişi putând beneficia de burse de merit sau de burse de ajutor social.

“UMFST G.E. Palade Târgu Mureş organizează admiterea, în anul şcolar 2024-2025, la Colegiul UMFST ‘George Emil Palade’, filiala Târnăveni, unde vor fi scoase la concurs 112 locuri bugetate (patru clase), la specializarea Asistent medical generalist, cu o durată a studiilor de 3 ani. Admiterea candidaţilor se va face pe bază de dosar, fără probe de aptitudini şi de concurs. Tinerii din Târnăveni şi din localităţile învecinate care doresc să practice în viitor profesia de asistent medical generalist au posibilitatea de a urma cursurile în cadrul Colegiului UMFST ‘George Emil Palade’, unde vor fi pregătiţi cadre didactice universitare cu experienţă în domeniul medical. În plus, elevii vor putea beneficia de burse de merit sau de burse de ajutor social”, a precizat UMFST Târgu Mureş, pe Facebook.

Pregătirea practică a elevilor colegiului se va face în spitalele partenere din Târnăveni şi din Târgu Mureş, precum şi în Centrul de Simulare şi Abilităţi Practice din cadrul UMFST Târgu Mureş. AGERPRES