RecentStiri locale

Peste 200 de mureșeni cu COVID internați în clinicile Spitalului Județean Mureș

Primele clinici târgumureșene care au intrat în lupta împotriva noului coronavirus au fost cele de Boli infecțioase, în număr de două, iar pe măsură ce incidența bolii a crescut au urmat cele din spitale.

Este vorba de Clinicile Medicală 3, Pneumologie, cele două clinici de Psihiatrie, Pediatrie, Obstetrică Ginecologie și Oftalmologie, toate aparținând Spitalului Clinic Județean Mureș.

Circa 280 de pacienți cu COVID au fost internați până acum și 208 încă mai sunt la spital.

La aceștia se adaugă și pacienții suspecți care au simptome și care, conform procedurii, rămân izolați în câte un salon dotat cu toaletă până la obținerea rezultatelor testărilor, adică între 1 și 4 zile.

La această dată, Spitalul Clinic Județean Mureș are capacitatea de a interna mai mulți pacienți confirmați SARS-COV 2, a precizat managerul unității, dr. Daniel Porav-Hodade:

Locuri, teoretic, sunt pentru pacienții confirmați COVID, din păcate însă numărul de locuri scade drastic datorită pacienților suspecți până la confirmare sau la infirmare.

În județul Mureș sunt confirmate, până la ora actuală, 295 de persoane cu COVID-19, dintre care 54 de persoane au fost declarate vindecate și externate. De asemenea, 47 de persoane suspecte de boală sunt internate.

Alte spitale suport pentru asistența bolnavilor cu COVID sunt Spitalul Clinic Județean de Urgență și Institutul Inimii din Târgu-Mureș precum și spitalele municipale din Sighișoara, Reghin, Luduș și Târnăveni.

Sursa: Radiomures.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *