PESTE 2000 DE LITRI DE ALCOOL, TRANSPORTAŢI ILEGAL

Un bărbat, din judeţul Covasna, a fost reţinut 24 de ore, în arestul Poliţiei Mureş, după ce a fost prins în trafic transportând o cantitate mare de alcool pentru care nu avea actele necesare, conform legii.

MIercuri, 25 februarie, poliţişti de la Postul de Poliţie Bălăuşeri, pe raza localităţii Chendu, în timp ce se aflau în trafic, au efectuat semnal regulamentar de oprire unei autotutilitare, înmatriculate în judeţul Harghita.

Conducătorul auto nu a oprit la semnalul poliţiştilor. Ulterior, bărbatul a încercat să fugă, însă a fost prins la scurt timp de poliţişti şi identificat.

În urma verificărilor s-a stabilit că suspectul transporta 2.472 litri de alcool etilic, fără a fi îndeplinite condiţiile prevăzute de lege.

Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Mureş continuă cercetările, cu suspectul în stare de reţinere, pentru comiterea infracţiunilor de achiziţionare de alcool etilic şi de distilate în vrac, de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi şi deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.