Peste 21 de tone de cereale confiscate

Peste 21 de tone de cereale trasnportate fără documente legale au fost confiscate de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş
La data de 18 iulie 2015, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Breaza au oprit în trafic un autocamion, condus de un tânăr, de 34 de ani, din judeţul Prahova.

Tânărul, angajat al unei societăţi comerciale din judeţul Prahova, transporta 21.960 kg porumb boabe, fără a avea asupra sa documente legale de provenienţă a mărfii transportate.

În urma verificărilor efectuate de către ofiţerii de investigarea fraudelor, a fost dispusă sancţionarea contravenţională a persoanei juridice, cu amendă în valoare de 10.000 de lei şi confiscarea întregii cantităţi de cereale transportate, în valoare de 21.960 de lei.

Peste 800 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, la data de 18 iulie a.c., în urma activităţilor desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional. Totodată, au fost constatate şi 16 infracţiuni (judiciare şi la regimul circulaţiei).
312 poliţişti au acţionat, în sistem integrat, suplimentar faţă de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică pentru asigurarea şi menţinerea ordinii şi liniştii publice, prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi pentru prevenirea faptelor antisociale.
Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice au efectuat 96 de acţiuni şi 154 de controale, în cadrul cărora au fost verificate 106 societăţi comerciale.
Poliţiştii au constatat 16 infracţiuni, fiind cercetate 19 persoane şi au indisponibilizat bunuri în valoare de 820 de lei.
De asemenea, poliţiştii au aplicat 801 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 217.910 lei şi s-a dispus măsura complementară a confiscării pentru bunuri în valoare de 22.785 de lei şi pentru numerar în sumă totală de aproape 400 de lei.
Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 94 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 36 de sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.