Peste 260 de amenzi în weekend

În ultimele zile, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, au efectuat activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale, precum şi pentru asigurarea şi menţinerea ordinii şi liniştii publice.
În perioada 9-11 octombrie a.c., 107 poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.
Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice au efectuat multiple acţiuni specifice muncii de poliţie, respectiv 17 controale.
În urma acţiunilor, au fost constatate 15 infracţiuni(judiciare, la regimul circulației), dintre care 3 in flagrant delict.
În această perioadă, poliţiştii au depistat 9 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, 1 persoană a fost reținută şi 1 a fost arestată. De asemenea, au fost depistate 5 persoane care erau urmărite.
Cu această ocazie, au fost aplicate 263 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 55.000 de lei.
Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991.
Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 241 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 126 pentru încălcarea regimului legal de viteză si 2 pentru alcool.
Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 22 de permise de conducere şi au retras 9 certificate de înmatriculare.

RECOMANDĂRI PENTRU PIETONI
Traversaţi numai pe la trecerile semnalizate! Nu traversaţi prin faţa sau spatele autovehiculelor oprite!
La orice traversare, opriţi-vă în afara părţii carosabile, asiguraţi-vă din stânga, din dreapta şi apoi din stânga din nou!
Traversaţi perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Daţi şoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!
Copiii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele! Nu uitaţi ! – copiii imită comportamentul rutier al adulţilor.
Evitaţi să circulaţi pe partea carosabilă sau pe pistele pentru biciclişti. Folosiţi trotuarele, acostamentele, iar acolo unde aceste lipsesc mergeţi cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveţi traficul în faţă!
Respectaţi întocmai semnificaţia semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) şi nu circulaţi pe drumurile publice dacă aţi consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat creşte semnificativ!
Fiţi prudent pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili purtaţi haine de culori deschise şi elemente reflectorizante!