Peste 4.500 de câini din 33 de ţări, la “Dracula Dog Show” şi “Transilvania Dog Show” la Târgu Mureș

Asociaţia Chinologică Mureş şi Federaţia Chinologică Internaţională organizează, la sfârşitul acestei săptămâni, şase expoziţii de mare anvergură, două expoziţii internaţionale “Dracula Dog Show” şi “Transilvania Dog Show” şi patru expoziţii naţionale, la care şi-au anunţat participarea peste 4.500 de câini din 33 de ţări, fapt ce depăşeşte orice record românesc.

“Asociaţia noastră este şi în acest an organizatoarea binecunoscutei manifestări chinologice de mare anvergură Dracula Dog Show, în zilele de 14şi 15 septembrie, în Parcul Municipal. Găzduim, sub egida Federaţiei Chinologice Internaţionale, un eveniment tematic canin sub semnul lui ‘Dracula’ constând din două expoziţii Internaţionale, ‘Dracula Dog Show’ şi ‘Transilvania Dog Show’, precum şi dintr-un număr de patru expoziţii naţionale. Participarea de anul acesta întrece orice record românesc pentru anul 2019 în domeniu, atât ca şi număr de participanţi (peste 4500 de arbitraje) cât şi ca provenienţa competitorilor. Şi-au confirmat prezenta concurenti din peste 32 de ţări. Şi în acest an găzduim un corp prestigios de arbitri ‘all round’ reputaţi pe plan mondial, din SUA, Portugalia, Suedia, Olanda, Spania, Portugalia, Ungaria, Belgia, Suedia şi, evident, România. De asemenea, îi avem alături pe proprietarii celei mai faimoase publicaţii în domeniul chinologic ‘Our dogs’ şi ‘Birbrook Rosettes’ din Marea Britanie, care se vor ocupa de promovarea expoziţiei în plan internaţional pentru anii următori”, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Asociaţiei Chinologice Mureş, Lokodi Csaba Zsolt.  

Potrivit lui Lokodi Csaba Zsolt, acest eveniment are valoare de brand pentru România şi pentru Târgu Mureş şi a crescut, faţă de ediţia de anul trecut, cu 10% ca şi participare.

“Dacă anul trecut am fost pe primul loc ca şi număr de înscrieri, anul acesta restul asociaţiilor au scăzut cu circa 7-8%, noi am reuşit să creştem cu 10%. Deci putem să susţinem că în momentul de faţă statistic lucrurile merg într-o direcţie bună (…) Avem participanţi din 33 de ţări şi, foarte interesant, România se situează pe primul loc cu 300 de câini care vor participa. Urmărind statistica, pe locul doi se află Finlanda, pe locul trei este Suedia. Cred că este realmente o expoziţie internaţională. Lista ţărilor este destul de lungă (…) Societatea noastră are nevoie de acest eveniment, pentru a cunoaşte chinologia şi ce înseamnă ataşamentul faţă de animale”, a arătat Lokodi.

Expoziţiile se vor desfăşura sâmbătă şi duminică, în Parcul Municipal din Târgu Mureş, începând cu ora 9,00, iar festivităţile de premiere vor avea loc sâmbătă, de la ora 18,30, în Cetatea Medivală, iar duminică, premierea va avea loc în Parcul Municipal, de la ora 16,30.

Consilierul primarului din Târgu Mureş, Claudiu Maior, a declarat că nu întâmplător “Dracula Dog Show” este cea mai mare expoziţie chinologică din România, întrucât, încă din anii ’90, Lokodi Csaba Zolt s-a implicat activ în dezvoltarea acestui eveniment, care a pornit de la participarea a trei ţări, în 1996, şi a ajuns la 33 de ţări.

“Lokodi Csaba Zolt a rămas consecvent şi dacă anul trecut spunea că evenimentul de la Târgu Mureş este cel mai mare din ţară, iar astăzi a anunţat că şi-a depăşit propriul record, înseamnă că împreună cu municipalitatea a reuşit să facă lucruri frumoase. Îi aşteptăm pe târgumureşeni, şi nu numai, aş vrea să îi laud pe toţi cei care au câini şi îi îngrijesc – pentru că mai sunt cetăţeni care îi uită pe stradă şi trebuie să îi ducem la adăpostul Primăriei, de unde îi recuperează – dar îi felicit pe cei care au făcut o pasiune din creşterea câinilor. Îl am în minte pe un domn Tudor Sălăgean, care a ajuns să aibă câini campioni mondiali”, a mai afirmat Claudiu Maior. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.