Peste 600 de amenzi pentru viteză, în numai 3 zile

În ultimele trei zile, peste 120 de poliţişti din județul Mureș au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Au fost efectuate opt controale şi 30 de filtre.

În urma acţiunilor, au fost constatate opt infracţiuni (economico-financiare şi la regimul circulaţiei), dintre care șapte în flagrant delict.

Poliţiştii au depistat șapte persoane bănuite de comiterea de infracţiuni. Patru au fost reţinute şi două au fost arestate.
Cu această ocazie, au fost aplicate 745 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 155.845 lei.

Poliţiştii rutieri au aplicat 728 sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice. 629 de sancțiuni au fost acordate pentru viteză.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 42 permise de conducere şi au retras șase certificate de înmatriculare.

Iată câteva dintre infracțiunile constatate de polițiști, în perioada 3-5 iulie:

La data de 03.07.2015, un echipaj de poliţie a oprit în trafic, între localităţile Daneş-Criş, un moped condus de un tânăr, de 19 ani, din localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Birolui Rutier Sighişoara sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere.

La data 05.07.2015, în apropierea localităţii Albeşti, un bărbat, de 41 ani, din localitatea Boiu, în timp ce conducea un moped, a pierdut controlul direcţiei de mers şi s-a răsturnat în şanţ, fără a suferi leziuni care să necesite îngrijiri medicale.

Întrucât conducătorul mopedului prezenta halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate de către Biroul Rutier Sighişoara sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, fără permis de conducere şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

La data de 05.07.2015, un echipaj al poliţiei rutiere, a oprit în trafic în satul Mureni, un autoturism marca Mercedes Benz, condus de către un bărbat, de 39 de ani, domiciliat în comuna Vânători, care în urma testării cu etilotestul, i-a rezultat o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a refuzat prelevarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Biroului Rutier Sighişoara continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz sau sustragerea de la prelevarea de monstre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.