RecentStiri locale

Petiţie pentru problema urşilor înaintată parlamentului european

Preşedinţii Consiliilor Judeţene Mureş, Harghita şi Covasna au înaintat astăzi o petiție Parlamentului European cu privire la problema creșterii numărului atacurilor urșilor.

Am semnat petiția alături de președinții Consiliului Județean Harghita și Covasna și vicepreședintele Consiliului Județean Brașov,și prin acest document solicităm Parlamentului European să intervină la Guvernul României, încât acesta să facă pașii necesari pentru rezolvarea problemei. a afirmat Peter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Județele Mures, Harghita, Covasna și Brașov sunt cele mai afectate de suprapopularea urșilor, în aceste 4 județe au avut loc cele mai multe probleme între urși și populație. Acesta este motivul pentru care au decis să acționeze împreună pentru a solicita autorităților române și, în același timp, să ceară și sprijinul Bruxellesului în găsirea unei soluții la problema urșilor.

Situația actuală nu mai poate fi tolerată, este nevoie de măsuri eficiente și prompte. Trebuie să asigurăm protecția vieții umane și a proprietăților. Mulțumim europarlamentarului Vincze Lóránt pentru faptul că va susține petiția noastră în Comisia pentru petiții a Parlamentului European!

a declarat Peter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Foto:  Kocsis b. János

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *