Piste pentru biciclişti între Târgu Mureş şi Sovata

În ședința de miercuri a Consiliului Judetean Mures fost aprobat un proiect de hotărâre privind amenajarea acostamentelor și șanțurilor pe drumul județean DJ135 Tg-Mureş-Miercurea Nirajului-Sărățeni-lim. jud. Harghita. Lucrările vor fi efectuate pe un tronson de 8,5 km pe teritoriul administrativ al comunelor Livezeni şi Găleşti.

Drumul judeţean face legătura între municipiul Târgu Mureş şi oraşele Miercurea Nirajului şi Sovata, fiind o importantă axă de transport intrajudeţean, care îmbunătăţește fluxurile rutiere către zona turistică Sovata-Praid. Pe acest drum județean se desfășoară un trafic intens în momentul de față, zona fiind foarte agreată și de iubitorii de ciclism de agrement sau sportiv, fie individual, fie în grupuri. Astfel, pentru desfăşurarea traficului în condiţii de siguranţă, atât pentru vehicule cât și pentru bicicliști, Consiliul Județean a propus amenajarea acostamentelor şi a şanţurilor. Conform documentației aprobate în ședința de astăzi pe acest sector de drum acostamentele vor fi asfaltate, se vor amenaja intersecţiile cu drumurile comunale, se vor crea şanţuri de scurgere a apelor pluviale de pe platforma drumului, vor fi reparate podeţele și balustradele la cele două poduri existente, se vor amenaja parcări, și vor fi montate parapete metalice, precum și indicatoare rutiere.

Valoarea totală a investiţiei este de 16,7 milioane de lei. Finanțarea proiectului se va realiza din bugetul Consiliului Județean Mureș. Durata de realizare a investiţiei este estimată la 4 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.