Plan de măsuri pregătite de spital în contextul epidemiei Coronavirus Covid 19

Fiecare secție a spitalului are un plan de măsuri specific fiind stabilit și un plan de continuitate al unității medicale din Târnăveni.

Masurile luate la Târnăveni:

1.RESTRICTIONAREA ACCESULUI ÎN SPITAL – în prezent accesul în spital este permis doar pacientilor, în urma triajului epidemiologic. Apartinatorii pacientilor internati nu mai au acces în incinta spitalului, pâna la o data ce va fi comunicata ulterior.

2.PUNCT DE TRIAJ EPIDEMIOLOGIC – la punctul de acces in spital într-un spatiu special amenajat /Cort , cu personal instruit. Toti pacientii sunt triati la intrarea în spital, prin verificarea temperaturii, a simptomalogiei si completarea formularului de ancheta epidemiologica si a unei declaratii pe proprie raspundere .

3.LIMITAREA PROCEDURILOR MEDICALE – în situatii în care este posibil optam pentru amânarea interventiilor programate si concentrarea eforturilor echipelor medicale pe pacientii aflati în stare critica, doar cazurile urgente.

4.LIMITAREA internarilor , astfel in sectiile chirurgicale se interneaza strict urgentele ; in sectile medicale internarile se reduc cu cel putin 50% avand in vedere strict urgentele.

5.IN AMBULATORUL de specialitate se va face un triaj epidemiologic  la intrarea in cladire , cu personal instruit si completarea unei declaratii pe proprie raspundere .

6.EVITAREA AGLOMERARII IN AMBULATORUL DE SPECIALITATE, permitandu-se prezenta a cel mult 3 persoane in sala de asteptare , cu pastrarea distantei si consultatiile se vor face doar pe baza de programare

7.INSTRUIREA PERSONALULUI – întregul personal al spitalului a fost instruit si cunoaste toate masurile care trebuie luate în aceasta situatie de urgenta. Aceasta se fac pe baza de semnatura cu luare la cunostinta si conformare.

-Metodologia de supraveghere COVID-19 Actualizare la 13 .03.2020 si 15.03.2020 cu definitia de caz

-Ghid evaluare risc personal medical expus la pacienti COVID 19

-Plan masuri spitale COVID 19

-Utilizarea rationala a echipamentului de protective

-Ordin nr.436 din 13 martie 2020 protocol specific deces COVID 19

-Reguli de urmat in igiena mainilor pentru personalul medical care ingrijeste persoanele suspecte sau confirmate cu infectie cu noul coronavirus

-Algoritm de raportare cazuri COVID 19

8. ASIGURAREA RESURSEI UMANE pentru continuitatea  activitatii medicale in unitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.