RecentStiri locale

Plan de măsuri pregătite de spital în contextul epidemiei Coronavirus Covid 19

Fiecare secție a spitalului are un plan de măsuri specific fiind stabilit și un plan de continuitate al unității medicale din Târnăveni.

Masurile luate la Târnăveni:

1.RESTRICTIONAREA ACCESULUI ÎN SPITAL – în prezent accesul în spital este permis doar pacientilor, în urma triajului epidemiologic. Apartinatorii pacientilor internati nu mai au acces în incinta spitalului, pâna la o data ce va fi comunicata ulterior.

2.PUNCT DE TRIAJ EPIDEMIOLOGIC – la punctul de acces in spital într-un spatiu special amenajat /Cort , cu personal instruit. Toti pacientii sunt triati la intrarea în spital, prin verificarea temperaturii, a simptomalogiei si completarea formularului de ancheta epidemiologica si a unei declaratii pe proprie raspundere .

3.LIMITAREA PROCEDURILOR MEDICALE – în situatii în care este posibil optam pentru amânarea interventiilor programate si concentrarea eforturilor echipelor medicale pe pacientii aflati în stare critica, doar cazurile urgente.

4.LIMITAREA internarilor , astfel in sectiile chirurgicale se interneaza strict urgentele ; in sectile medicale internarile se reduc cu cel putin 50% avand in vedere strict urgentele.

5.IN AMBULATORUL de specialitate se va face un triaj epidemiologic  la intrarea in cladire , cu personal instruit si completarea unei declaratii pe proprie raspundere .

6.EVITAREA AGLOMERARII IN AMBULATORUL DE SPECIALITATE, permitandu-se prezenta a cel mult 3 persoane in sala de asteptare , cu pastrarea distantei si consultatiile se vor face doar pe baza de programare

7.INSTRUIREA PERSONALULUI – întregul personal al spitalului a fost instruit si cunoaste toate masurile care trebuie luate în aceasta situatie de urgenta. Aceasta se fac pe baza de semnatura cu luare la cunostinta si conformare.

-Metodologia de supraveghere COVID-19 Actualizare la 13 .03.2020 si 15.03.2020 cu definitia de caz

-Ghid evaluare risc personal medical expus la pacienti COVID 19

-Plan masuri spitale COVID 19

-Utilizarea rationala a echipamentului de protective

-Ordin nr.436 din 13 martie 2020 protocol specific deces COVID 19

-Reguli de urmat in igiena mainilor pentru personalul medical care ingrijeste persoanele suspecte sau confirmate cu infectie cu noul coronavirus

-Algoritm de raportare cazuri COVID 19

8. ASIGURAREA RESURSEI UMANE pentru continuitatea  activitatii medicale in unitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *