Plantarea pomilor fructiferi toamna. Sfaturile specialiștilor

Plantarea pomilor fructiferi toamna nu trebuie să fie grăbită, ci se recomandă căderea brumelor. Este unul dintre sfaturile dr.ing. Marius Roman, fondatorul Pepinierelor Roman, care vine în sprijinul pomicultorilor cu o serie de informații utile menite să asigure prinderea puieților.

”În curând urmează campania de plantări de toamnă. Totuşi vă recomand să nu vă grăbiți să plantați foarte din vreme,” spune specialistul.

Iată sfaturile ing.Marius Roman pentru plantarea pomilor fructiferi

Jean Richard de Latour, execu­ti­vul francez care conduce ope­ra­ţiunile locale ale Carre­four, spune că există loc de creş­tere şi chiar dublare a in­dus­triei alimentare locale. „E loc de dublarea industriei ali­men­tare locale. Nu se vor putea pro­du­ce aici banane, dar pe legume-fructe şi pe bunuri de larg consum se poate creşte.„ a afirmat acesta.

„Încercăm să găsim cât mai mulţi furnizori locali pentru că astfel suntem şi competitivi când vine vorba de preţ. Costul transportului e mult mai mic“, spune Jean Richard de Latour despre dorinţa de a dezvolta parteneriate pe zona de marcă privată, dar nu numai.

În ceea ce priveşte apetitul româ­ni­lor pentru „made in Romania“, el spu­ne că există interes, dar trebuie urmărit întreg drumul, de la intenţie (de cumpărare), la realitate (la raft).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.