Planuri de trafic rutier european la Tîrnăveni. Modernizări pentru pietoni, biciclete și transport public

Administrația locală intenționează achiziționarea unui plan de mobilitate urbană și a unui studiu de trafic pentru a putea solicita ulterior finanțare europeană nerambursabilă în vederea modernizării transportului și a traficului rutier la Târnăveni. Suma maximă care poate fi accesată pentru un municipiu de mărimea Târnăveniului este de 10 milioane de euro.

Conform planurilor europene, orașele trebuie să devină mai puțin dependente de autoturisme, încuranjându-se mersul pe jos, cu bicicleta și cu transportul în comun, în paralel cu utilizarea unor categorii de autoturisme nepoluante. Prin dezvoltarea unui sistem public de transport de călători atractiv și eficient, prin crearea unei rețele coerente de piste pentru biciclete dar și prin modernizarea unor spații pietonale sau predominant pietonale confortabile pentru pietoni, se pot asigura condițiile pentru un transfer din cota transportului privat cu autoturisme către transport public, utilizarea bicicletei și mersul pe jos. În acest mod se poate diminua traficul rutier și emisiile de carbon.

Planurile europene urmăresc ca utilizarea autoturismelor să devină o opțiune mai puțin atractivă din punct de vedere economic și al timpilor de parcurs, în favoarea celor menționate mai sus.

Consiliul Local a aprobat achiziționarea studiilor care reprezintă prima etapă în această direcție de dezvoltare, în valoare de 62.000 de lei, fără TVA.

Un comentariu la „Planuri de trafic rutier european la Tîrnăveni. Modernizări pentru pietoni, biciclete și transport public

  • 5 decembrie 2017 la 9:16
    Permalink

    Domnul primar stie ca sunt inca străzi neasfaltate in Tarnaveni? Acolo sa aloce fondurile europene. Si mai lăsați prostia cu CO2 ca e o mare prostie. Luati si studiați treaba cu CO2 si care sunt de fapt cauzele incalzirii globale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.