Podul din Găneşti va fi reconstruit

Situată la mică distanță de municipiul Târnăveni, comuna Gănești, este o așezare cu personalitate și identitate proprie, unde primarul Elemér Balog și-a propus să creeze condiții de trai moderne și civilizate, similare cu cele ale locuitorilor orașelor din zonă. Locuitorii comunei beneficiază de rețea de canalizare, iluminat stradal modern și străzi asfaltate în toată comuna, realizate din bugetul local dar și din fonduri europene.

          O problemă o reprezintă podul situat pe drumul județean DJ142, care este într-o stare destul de precară, fiind deteriorat atât de traficul intens din zonă cât și de viiturile de apă din amonte, prezentând mai multe crăpături. Pentru a evita prăbușirea acestuia, situație care ar paraliza traficul rutier din zonă, s-a cerut sprijinul autorităților competente în vederea evitării agravării stării podului.

          De curând s-a semnat un parteneriat între comuna Gănești, comuna Mica, orașul Ungheni și municipiul Târnăveni privind reabilitarea DJ142 și DJ151B pe o lungime de 24 km, incluzând și reconstrucția podului din Gănești, după modelul celui din Târnăveni. Proiectul este coordonat de Consiliul Județean Mureș, iar finanțarea provine din fondurile Programului Operațional Regional 2014-2020. Lucrările vor fi executate de compania de construcții Dimex-2000 Company și vor dura aproximativ 32 de luni iar acestea vor cuprinde şi construirea unui nou pod la Găneşti peste râul Târnava Mică. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.