Poliția cercetează infracțiuni de “coruperea alegătorului” și “fraudă la vot”

vot

Din punct de vedere al ordinii și siguranței publice, alegerile locale din acest an au fost cele mai sigure alegeri din ultimii ani.

În acest context, peste 300 de polițiști au asigurat măsuri de pază şi protecţie la secțiile de votare, la circumscripții și pe timpul transportului materialelor electorale, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente deosebite.

Prezenţa activă a poliţiştilor a făcut ca, în această zi, numărul infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi cele de natură judiciară să se situeze sub media ultimilor ani, reliefând faptul că măsurile pentru creșterea siguranței cetățeanului, adoptate de Poliția Română și-au atins scopul.

Totodată, sunt în curs de cercetare 2 infracțiuni privind “coruperea alegătorului”, și una pentru “fraudă la vot, introducerea în urnă a mai multor buletine de vot”.
De asemenea, polițiștii au constatat 9 fapte de natură contravențională, dintre care cele mai multe semnalau comercializarea, distribuirea și consumarea de băuturi alcoolice ori fotografierea sau filmarea prin orice mijloace a buletinelor de vot.

Precizăm că, în perioada următoare, polițiștii vor desfășura activități sub coordonarea procurorilor din cadrul unităților de Parchet competente pentru clarificarea tuturor aspectelor sesizate, precum și stabilirea împrejurărilor în care acestea s-au produs.

La data de 05 mai 2016, patrula din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Ungheni, a fost sesizată de președinta Secției de votare nr. 330 Cristești, cu privire la faptul că o persoană și-a fotografiat buletinele de vot în cabină.

În urma cercetărilor și verificărilor efectuate, s-a stabilit că un bărbat,de 31 de ani, din localitatea Cristești, județul Mureș, în timp ce se afla în cabina de vot, și-a fotografiat cele trei buletine de vot, folosindu-se de telefonul mobil.

Imediat după fotografierea buletinelor de vot, bărbatul în cauză a șters pozele din memoria telefonului şi a recunoscut comiterea faptei.

A fost întocmit proces-verbal de contravenție și a fost sancționat în conformitate cu prevederile legale în vigoare.