Poliția mureșeană a reluat sancțiunile pentru Covid19

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul corona virus, Inspectoratul de Politie Județean Mureș, cu suportul Instituției Prefectului, Jandarmeriei și Poliției Locale, reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Protecției Consumatorului, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Santitar- Veterinare și Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în ultimele 48 de ore , au fost legitimate peste 880 de persoane și verificate peste 145 de mijloace in transport in comun.

În total, au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.400 de lei, dintre care

-15 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 5.000 de lei,

-19 sancțiuni, in conformitate cu Legea 61/1991, în valoare de 4.400 de lei.

Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție, să respectați modul de organizare a evenimentelor, să nu vă expuneți la riscuri.
Suntem și vom fi prezenți în toate zonele din judetul Mureș.
Purtați masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și celelalte spații unde este obligatoriu.
Nu dorim să aplicăm sancțiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii.
Evitați aglomerările de persoane, respectați numărul de persoane la un eveniment, vă protejați pe dumneavoastră și pe cei din jur.
Nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci ca toți sa conștientizeze că sănătatea și viata persoanelor sunt cele mai importante.
Suntem la datorie și aplicăm legea în litera și spiritul ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.