Poliţia mureşeană în acţiunea “Blocada”

În această săptămână, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, au efectuat activităţi în cadrul Planului naţional de acţiune BLOCADA, ce se desfăşoară în perioada 25 iulie-31 august a.c, privind organizarea şi desfăşurarea unor acţiuni preventiv-reactive având ca scop prevenirea comiterii de infracţiuni, asigurarea fluenţei traficului pe sectoarele de drum cu trafic intens, precum şi asigurarea deplasărilor în siguranţă.

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice şi de la arme, explozivi şi substanţe periculoase au efectuat un număr de 113 acţiuni.

În urma acţiunilor, au fost constatate 29 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul armelor, muniţiilor, explozivilor şi substanţelor periculoase şi la regimul circulaţiei), dintre care 20 de infracţiuni în flagrant delict.
Poliţiştii au instituit 29 de filtre şi au confiscat o armă letală şi muniţie.

Cu această ocazie, au fost aplicate 857 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 180.460 lei.

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 119 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 10 sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 673 sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 9.490 de lei, au reţinut 23 de permise de conducere şi au retras 16 certificate de înmatriculare.