Poliția va asigura siguranța elevilor și în acest an școlar


Cu ocazia începutului unui nou an școlar, Poliția Română transmite un mesaj de susținere tuturor persoanelor implicate, elevi, profesori, părinți, asigurându-i că și în acest an vor participa menținerea siguranței în școli:

Festivitatea din această zi ne oferă nouă, poliţiştilor, un bun prilej de a le ura celor mai mici cetăţeni, precum şi dascălilor lor, cât mai multe succese şi realizări în noul an de învăţământ!

Şcoala reprezintă cadrul în care se descoperă primele aptitudini şi se formează trăsăturile de caracter ale adulţilor de mâine. Alături de familie, profesorii sunt adevăraţi modelatori ai personalităţii copiilor, iar poliţiştii sunt cei care se implică direct în menţinerea unui climat de ordine astfel încât procesul educaţional să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

Pentru Poliţia Română, siguranţa în unităţile de învăţământ constituie, şi în cursul acestui an şcolar, o prioritate. Vom continua derularea de activităţi pentru creşterea gradului de securitate atât în incinta unităţilor de învăţământ şi în zonele adiacente, cât şi pe traseele de acces către şcoli.

Colaborarea permanentă pe care o vom avea cu directorii unităţilor de învăţământ, cu învăţătorii, profesorii şi diriginţii va asigura premisele unui parteneriat eficient care să conducă la prevenirea incidentelor ce ar putea perturba desfăşurarea orelor de curs.

Pe tot parcursul anului, vom organiza întâlniri şi dezbateri cu elevii pentru a contribui la însuşirea de către aceştia a recomandărilor cu caracter preventiv, la formarea unor comportamente pozitive şi evitarea situaţiilor periculoase. În cazul în care, însă, se înregistrează incidente, nu ezitaţi să semnalaţi aceste fapte Poliţiei şi conducerii şcolii pentru a preîntâmpina amplificarea lor. Pentru situaţii de urgenţă, care reclamă prezenţa şi intervenţia rapidă a poliţiştilor, apelaţi numărul unic 112.

La fel de importantă este şi implicarea dumneavoastră, a părinţilor. Educaţia primită la şcoală trebuie să fie completată cu sfaturile şi exemplele oferite de familie, deoarece acestea au o influenţă mai mare asupra copiilor decât toate cuvintele şi explicaţiile ulterioare. De asemenea, printr-o comunicare constantă cu cadrele didactice, puteţi corija, în timp util, eventuale comportamente deviante ale copiilor care, altfel, le-ar afecta evoluţia şcolară.

Responsabilitatea pentru siguranţa elevilor ne revine tuturor: autorităţi locale, profesori, părinţi, poliţişti. Cu toţii vrem să-i ştim protejaţi, la adăpost de orice pericol. În ceea ce ne priveşte, ne dorim să conlucrăm pentru un mediu şcolar în care profesorii să-şi predea cursurile în condiţii optime, iar copiii să se întoarcă cu bine acasă.

Împărtăşim emoţiile acestei zile – ale copiilor care păşesc pentru prima dată într-o sală de clasă, ale tinerilor care se îndreaptă spre maturitate, ale dascălilor care modelează caractere şi ale părinţilor mândri de copiii lor, ca poliţişti, dar şi ca părinţi.

Dragi elevi, stimaţi părinţi şi cadre didactice, vă suntem alături pentru ca şcoala dumneavoastră să fie în siguranţă. Vom veghea pe drumul spre şcoală, vă vom fi aproape în jurul şcolii şi vom fi prezenţi ori de câte ori ne veţi cere ajutorul.

Poliţistul este prietenul vostru, un partener la care apelaţi cu încredere când aveţi o problemă. Poliţia Română vă oferă înţelegere, sprijin şi siguranţă!

Părinţii sunt cei care cunosc cel mai bine nevoile şi dorinţele copiilor, ştiu când vor atenţie, ocrotire şi îndrumare. Dascălii sunt cei care modelează generaţiile de elevi, care îi învaţă, îi educă prin transmiterea de cunoştinţe şi valori morale. Vă vom fi alături în misiunea dumneavoastră de a forma caractere.

Împreună, prin dezvoltarea unui simţ al comunităţii în jurul şcolii, vom oferi copiilor noştri un an şcolar plin de creativitate şi performanţă, o şcoală frumoasă şi sigură.

Mult succes în noul an şcolar tuturor, elevi, părinţi şi cadre didactice!