POLIȚIȘTII AU REȚINUT 17 PERMISE DE CONDUCERE ÎN PATRU ZILE

În perioada 2 – 5 martie, peste 250 de poliţişti de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, investigarea fraudelor şi interventie rapidă au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Poliţiştii au desfăşurat, în cele patru zile, 24 de controale şi 4 percheziţii iar în urma acţiunilor desfăşurate, au fost depistate 16 persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni, dintre care 2 au fost reţinute.

Au fost constatate 13 infracţiuni (judiciare şi la regimul circulaţiei), toate în flagrant delict.

De asemenea, au fost puse în aplicare 5 mandate de executare a pedepsei închisorii şi au fost confiscate bunuri în valoare de 325.650 de lei.

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 678 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 123.751 de lei.

Poliţiştii au aplicat 34 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 8 sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 25 la alte acte normative.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii au desfăşurat acţiuni, în urma cărora au aplicat 611 sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 53 pentru încălcarea regimului legal de viteză şi 2 pentru conducerea sub influenţa alcoolului.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 17 de permise de conducere şi au retras 11 certificate de înmatriculare.