POLIȚIȘTII DIN TÂRGU MUREȘ AU PARTICIPAT LA DESTRUCTURAREA UNUI GRUP INFRACȚIONAL

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Iași și procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat un grup infracțional organizat, format din cetățeni români și moldoveni, specializat în punere în circulație de valori străine falsificate.

Trei bărbați au fost reținuți și ulterior arestați.

La data de 2 iunie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași și procurorii D.I.I.C.O.T. — S.T. Iași, cu sprijinul polițiștilor rutieri, au depistat, la intrarea în orașul Târgu Frumos, doi bărbați, unul de 28 de ani, cu dublă cetățenie română și moldovenească și altul de 20 de ani, cetățean moldovean, care se deplasau cu un autoturism, spre Vama Sculeni.

Asupra celor doi au fost găsite 25 de bancnote de 20 de euro, cu aceeași serie, 28 de bancnote de 50 de euro, cu aceeași serie, precum și o bancnotă de 100 de euro, pe care aceștia le-ar fi achiziționat de la o persoană din orașul Buhuși, județul Bacău, pentru a îi introduce în circulație în Republica Moldova.

Din cercetări a reieșit că șase bărbați, cetățeni români și moldoveni, ar fi constituit un grup infracțional organizat specializat în punere în circulație de valori (monedă) străine falsificate.

Față de trei dintre membrii grupării, cei doi depistați în flagrant delict și cel de la care ar fi achiziționat bancnotele false, a fost luată măsura reținerii sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și punere în circulație de valori (monedă) străine falsificate. Instanța de judecată a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă.

Prezenta cauză a fost instrumentată de o echipă comună de anchetă formată din autorități judiciare din România și Republica Moldova.

La activități au participat și polițiști de la brigăzile de combaterea a criminalității organizate Bacău și Târgu Mureș, precum și polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale — Inspectoratul General al Poliției Române.

Agerpres