POMPIERII AU SALVAT, MIERCURI, O FETIŢĂ DE DOI ANI

Pompierii mureşeni au participat miercuri, 1 aprilie, la ora 13:00, la o misiune de salvare a unei fetiţe din municipiul Târgu Mureş, pe strada Brașovului din municipiu.

Apelantul numărului unic de urgență 112 preciza faptul că din interiorul unui apartament ieșea fum, iar o fetiță în vârstă de doi ani se afla în interiorul acestuia.

Folosind echipamentele și mijloacele din dotare, pompierii militari au pătruns în locuință unde au găsit o cratiță cu mâncare uitată pe aragaz și o fetiță de doi ani și jumătate în stare de șoc și cu o ușoară intoxicație de fum.

Aceasta a fost predată personalului SMURD.

Misiune pirotehnică

tOT Miercuri, la ora 09:15, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş a intervenit pentru asanarea terenului de muniție, în orașul Iernut. La faţa locului, membrii echipei pirotehnice au identificat şi ridicat un proiectil exploziv cal. 105 mm,. Muniția provine, cel mai probabil, din al doilea război mondial, aceasta fiind ridicată, transportată şi depozitată în siguranţă, urmând să fie distrusă.

Accident rutier în localitatea Recea

În cursul aceleași zile, la ora 09:35, Detașamentul de pompieri Tg. Mureș a intervenit în localitatea Recea la un accident rutier, în urma căruia o persoană a rămas blocată într-un autoturism. Pompierii au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă prevăzută cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD, iar victima, o persoană de sex masculin, conștientă, a fost scoasă din autoturism și preluată de echipajele medicale sosite la fața locului.

În după-amiaza aceleași zile, în jurul orei 15:50, pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Deda, au fost solicitați să intervină pentru ridicarea unui copac căzut peste calea ferată în comuna Răstolița. La fața locului s-a deplasat un echipaj cu autospecială de lucru cu apă și spumă pentru înlăturarea acestuia de pe șine.