Prefectul vine la Târnăveni pentru a discuta situația protecției copiilor

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a convocat astăzi o ședință operativă în cadrul căreia s-au analizat aspecte legate de ordinea și siguranța publică, cu accent pe protejarea minorilor și a persoanelor vulnerabile.

”Am realizat o analiză cu privire la siguranța cetățeanului, ordinea publică și respectarea drepturilor constituționale cu instituțiile din județ care au atribuții în acest domeniu, în primul rând cu structurile din teritoriu ale Ministerului Afacerilor Interne, dar și cu alte instituții, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Mureș, Direcţia Generală de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Mureş și alte instituții. În urma acestei analize am stabilit și o serie de măsuri care vor fi aprobate prin hotărâre a Colegiului Prefectural. Am solicitat tuturor conducătorilor de instituții să fie mai implicați în soluționarea operativă a problemelor sesizate de cetățeni și intervenția rapidă și eficientă atunci când există o situație deosebită. Vreau să aprofundăm aceste discuții și cu structurile din teritoriu, astăzi vom avea o întâlnire în acest sens la Reghin, continuăm în zilele următoare pe zone, Târgu Mureș, Sovata, Luduș, Iernut, Sărmașu, Târnăveni și Sighișoara. Voi atrage atenția asupra modului în care trebuie să acționăm pentru a veni în sprijinul cetățenilor. Insist ca la aceste discuții să fie prezenți și șefii de secție ai Poliției Rurale, tocmai pentru a avea o imagine completă asupra a ce se întâmplă în localități și pentru a interveni eficient, atunci când e nevoie,” a declarat prefectul județului Mureș, Mircea Dușa.

Prefectul Mircea Dușa a atras atenția asupra proiectului de lege privind persoanelor dispărute, aflat în dezbatere publică, publicat pe site-ul Ministerului Administrației și Internelor, și i-a invitat pe toți cei prezenți să depună propuneri concrete pentru realizarea unui cadru legislativ cât mai eficient în protejarea cetățenilor. 

Biroul de presă al Instituției Prefectului
Județul Mureș

Un comentariu la „Prefectul vine la Târnăveni pentru a discuta situația protecției copiilor

  • 8 august 2019 la 8:50
    Permalink

    Sa speram ca o sa nimereasca Tarnaveniul! La căt de des vine…. Este o problema!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.