Prefectura anunță noua rată de incidență la Târnăveni

Până astăzi, 4 ianuarie, în județul Mureș au fost confirmate 15.213 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2. Față de ziua precedentă, au fost înregistrate 41 cazuri noi de persoane infectate, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 11 persoane au fost reconfirmate pozitiv în județul Mureș.

Potrivit informațiilor DSP Mureș, la această dată sunt internate 227 persoane confirmate pozitiv în spitalele din județul nostru.

De asemenea, până la această dată, 13.865 de persoane s-au vindecat în județul Mureș (Direcția de Sănătate Publică transmite numărul total al persoanelor vindecate, număr care cuprinde persoanele externate din spitalele de pe teritoriul județului Mureș și numărul cazurilor pozitive izolate la domiciliu și declarate vindicate conform legislației în vigoare). În plus față de acestea, 1.308 de persoane au fost externate la termenul de 10 zile (persoane confirmate pozitiv, dar asimptomatice), iar 558 de persoane au fost externate la cerere.

Un număr de 44 persoane sunt internate cu suspiciune de infecție cu virusul Covid-19, potrivit datelor DSP Mureș.

Până acum, 517 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat în spitalele din județul Mureș, potrivit datelor DSP Mureș.

În județul Mureș, 29 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 837 de persoane se află în carantină la domiciliu.

Incidența la Târnăveni în data de 4 ianuarie era de 1,10/1000.

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mureș nr.2 din 4 ianuarie

A doua tranșă de vaccinuri împotriva Covid-19 a ajuns în județul Mureș la începutul anului 2021, acestea fiind distribuite în data de 3 ianuarie 2021 la șase centre de vaccinare cuprinse în etapa 1 de pe teritoriul județului. Cele 1.340 de doze de vaccin vor fi administrate lucrătorilor din domeniile sănătății și social – sistem public și privat, așa cum prevede strategia națională de vaccinare.

Noua tranșă de vaccinuri a fost adusă de la centrul de stocare din Brașov, urmând ca dozele să fie administrate în zilele de 4, 5 și 6 ianuarie. Acestei tranșe i se adaugă cele 975 de doze care au fost livrate în județul nostru pe data de 31 decembrie 2020, numătul total de vaccinuri în județul Mureș ajungând la 2.315 până la această dată.

Programările pentru persoanele cuprinse în etapa 1 de vaccinare continuă în județul Mureș, urmând ca noi tranșe de vaccin împotriva Covid-19 să sosească în următoarea perioadă.         

Cancelaria Prefectului

Instituția Prefectului – Județul Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *