PREMIERĂ, ÎN MUREŞ: RALIUL MAŞINILOR ISTORICE

Prima ediție a evenimentului de anvergură internațională, “Mureș Classic Days”, va avea loc în perioada 4-7 iunie, la Târgu Mureş, potrivit organizatorilor, Asociația ClassicCar Club Mureș.

Activităţile vor cuprinde: expoziţie de maşini istorice la Tîrgu Mureş (Oldtimer Expo), raliu de regularitate cu maşini de epocă după regulile FIVA, la Tîrgu Mureş şi pe teritoriul judeţului (Castel Classic Rally), cu vizitarea unor castele restaurate sau în curs de restaurare şi a monumentelor istorice, workshop-uri pe teme auto şi moto, vizionare de filme artistice şi documentare, expoziţie de cărţi poştale din judeţ, pe care apar maşini, trenuri, motociclete de epocă, expoziţie Galamb Jozsef, creatorul Ford T şi machete de maşini de epocă, un colţ al copiilor.

Castel Classic Rally se desfăşoara pe două zile:

– prima etapa este una de noapte (startul primului echipaj este la ora 21:00) – o etapă de cca 25 km pe teritoriul orasului Targu Mures;

– a doua etapă are loc sâmbătă, cu pornirea din Targu Mures si sosirea tot in Targu Mures, pe un traseu de aproximativ 200 km pe teritoriul judetului Mures, incluzând şi vizitarea câtorva castele.

Vor participa peste 50 de echipaje din România, Ungaria, Serbia, din care 10 cu motociclete şi cel puţin 40 de maşini de epocă, distanţa parcursă de maşini fiind de cca 200 km, iar pentru motociclete – cca 100 km.

Clasamentul final se bazează pe respectarea de către echipaje a vitezelor medii impuse (50 km/h pe drumuri naţionale şi 70 km/h pe autostrăzi).

Prin Târnăveni vor poposi sâmbătă, 6 iunie, în jurul orei 13.00 mai multe motociclete clasice, după cum anunţă organizatorii. Motocicliştii vor parca în faţa magazinului Profi din Târnăveni timp de 3 ore.

Foto: www.tirgumures.ro