Premierul Ciucă a discutat cu reprezentanții companiilor Knauf și Knauf Insulation despre planurile de investiții germane în România

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a avut joi o întâlnire cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane, AHK si ai companiilor Knauf si Knauf Insulation cu care a discutat despre planurile de investiții germane în România.

Situația schimburilor comerciale, estimate la 35 de miliarde de euro în acest an, a fost un alt subiect abordat.

Premierul a salutat anunțul reprezentanților companiei germane Knauf privind lansarea unei investiții de 200 de milioane de euro în România, și va încuraja producția locală de materiale de construcții, asigurând parțial necesarul intern al țării. Este vorba de 2 fabrici una de gips-carton/profile metalice și o alta de vată minerală de sticlă.

„Această nouă investiție germană reprezintă un semnal de încredere, care întărește legăturile noastre economice, și oferă acces unor noi tehnologii, necesare modernizării capacităților de producție.

Atragerea de investiții pe teritoriul țării noastre reprezintă un deziderat al acestui Guvern, garantând stabilitatea și predictibilitatea economică.” a afirmat primul ministru.