PREȘEDINTE PENTRU O ZI LA CONSILIUL JUDEȚEAN

Octavian Raul Rus, de la Școala Gimnazială “Avram Iancu” din Târnăveni, a fost “Președinte pentru o zi”, la Consiliul Județean Mureș.
În cadrul proiectului, au fost premiați zece elevi de la unitățile școlare din județul Mureș, clasele V-VIII, cu o vizită de o zi la sediul Consiliului Județean Mureș, în care elevii au avut un program comun cu președintele Ciprian Dobre.
Ziua a început cu vizitarea sălii de ședințe a Palatului Administrativ, după care, cei zece elevi au avut o întâlnire cu Ciprian Dobre, în care și-au exprimat opiniile în legătură cu felul în care îi pot sprijini autoritățile județene.
Elevii au participat apoi la aniversarea a 22 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Naţionale a cadrelor militare în rezervă şi retragere, urmând o vizită la Aeroportul “Transilvania”. Cei zece “președinți” au avut șansa de a urca, direct de pe pista Aeroportului, la bordul unei aeronave care urma să decoleze spre Bologna. Prin amabilitatea echipajului, copiii au avut șansa de a vizita cabina aeronavei, unde comandantul le-a explicat în ce constau pregătirile de zbor. Momentul decolării a fost suprins chiar din turnul de control al Aeroportului, unde s-a putut urmări, în timp real, comunicarea cu aeronavele care traversau spațiul aerian al Tîrgu-Mureșului.
Participarea elevilor la acest program a fost stabilită în urma unui concurs de eseuri cu tema “Județul Mureș peste 20 de ani”, la care s-au primit peste 100 de lucrări, unul dintre câștigători fiind Octavian Raul Rus de la Școala Gimnazială “Avram Iancu” din Târnăveni.

MAI MULTE IMAGINI