ANUNTRecentStiri locale

Primele 8 locuri de muncă profesionale care nu necesită o diplomă de licență

Vă interesează o carieră, dar nu sunteți sigur dacă să faceți studii superioare? Multe sectoare de activitate își îndreaptă atenția de la diplome către competențe practice. Consultați primele 8 oportunități de angajare care nu presupun un împrumut descurajant pentru studenți!

  1. Instalator

Meseria de instalator poate fi foarte profitabilă datorită cererii permanente din partea consumatorilor. Instalatorii instalează și întrețin o serie de echipamente esențiale pentru viața de zi cu zi, ceea ce face ca această meserie să fie o formă sigură de ocupare a forței de muncă. Să fii instalator poate implica muncă la ore imprevizibile și la sfârșit de săptămână, dar este o meserie care oferă flexibilitate în privința locațiilor și a deplasării pe toată durata zilei de lucru.

  1. Asistent medical stomatologie

Fiecare dentist are nevoie de un asistent medical! Probabil că la consultațiile dentare l-ați văzut mai mult pe asistentul medical decât pe stomatolog. Asistenții de stomatologie sunt calificați în îngrijirea orală preventivă – ei curăță dinții, fac radiografii, consultă pentru eventualele boli și educă pacienții cu privire la buna îngrijire a sănătății orale. Cu un program de lucru bun și o cerere constantă de asistență medicală, lucrul în clinică poate fi o opțiune bună.

  1. Specialist în asistență informatică

Pe măsură ce tehnologia informației a devenit esențială pentru majoritatea întreprinderilor din lume, a crescut și nevoia de specialiști IT. Deși folosim tehnologia în fiecare zi la locul de muncă, mulți oameni nu știu ce să facă atunci când li se defectează echipamentul. Specialiștii tehnici sunt de ajutor în orice problemă, de la defecțiuni de hardware până la asistență în rețea. Dacă sunteți o persoană răbdătoare, vă place să lucrați cu oamenii și cu tehnologia, aceasta poate fi o alegere profesională excelentă.

  1. Electrician

Electricienii sunt și ei profesioniști la mare cerere. Este o meserie care presupune cablarea, inspectarea și întreținerea sistemelor electrice din locuințe și birouri și care poate oferi adesea formare remunerată la locul de muncă. Electricienii respectă standarde și reglementări stricte pentru a garanta siguranța sistemelor precum iluminatul și comunicațiile. Programele de ucenicie pot dura până la cinci ani, dar oferă competențele de care aveți nevoie pentru o carieră îndelungată.

  1. Designer de grafică

Sunteți o persoană creativă? Designerii de grafică sunt artiști care lucrează adesea la crearea de broșuri, reviste, ambalaje și alte materiale de marketing. Lucrează, de obicei, cu programe precum Adobe Photoshop și Adobe InDesign, așa că trebuie să vă descurcați bine și cu software-ul.

  1. Polițist

Vreți să aveți un rol important în comunitate? Polițiștii vin în sprijinul comunității anchetând infracțiuni, răspunzând la situații de urgență și asigurându-se că legile sunt respectate. În funcție de țară, aceștia patrulează pe străzi, pe jos, în mașini și chiar călare. Dacă nu vă surâde ideea de a sta la birou toată ziua, acest post vă poate oferi diversitatea pe care o căutați.

  1. Tehnician de inginerie civilă

Firmele de inginerie și agențiile guvernamentale au nevoie de tehnicieni de inginerie civilă care să contribuie la conceperea de proiecte comerciale și rezidențiale. Postul constă în estimarea costurilor, analizarea planurilor, evaluarea condițiilor diferitelor situri și asigurarea respectării specificațiilor de proiectare și codurilor necesare pentru fiecare proiect.

  1. Evaluator imobiliar

Această profesie implică evaluarea proprietăților în vederea estimării valorii lor. Evaluatorii imobiliari trebuie să păstreze un punct de vedere imparțial atunci când calculează valoarea clădirilor și a terenului pe care se află. Meseria presupune atenție la detaliu, deoarece estimările oferă informații importante administratorilor de proprietăți și investitorilor.

Așadar, dacă nu sunteți convins că vreți să faceți studii superioare, luați în calcul posibilitatea de a cere informații despre unul din aceste posturi. Este bine să aveți în vedere că locurile de muncă, salariile și cerințele de studii diferă de la o țară la alta. Pentru mai multe sfaturi privind începerea unei noi cariere, consultați articolul nostru intitulat „4 sfaturi importante adresate persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă pentru a-și construi o prezență online curată și profesionistă”.

Consultați ESCO, Clasificarea europeană a aptitudinilor, competențelor și ocupațiilor, tradusă în cele 27 de limbi oficiale ale UE. Aceasta descrie, identifică și clasifică 2 942 de ocupații profesionale și 13 485 de competențe relevante pentru piața muncii din UE și pentru educație și formare.

Eures

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *