Primul caz de Coronavirus din Mureș

Autoritățile anunță al 15-lea caz confirmat de infectare cu coronavirus de pe teritoriul României. Pacienta este o femeie de 70 de ani din localitatea Cristesti. Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a precizat că femeia a revenit din Bologna (Italia), iar de vineri (6 martie) se afla în izolare la domiciliu. Va fi transportată cu izolata la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

„Caz nou de coronavirus (nr. 15), femeie, 70 de ani, Mureș. Persoana se afla în izolare la domiciliu din data de 6 martie, întrucât a revenit în țară din Italia (Ancona/ Bologna). În cursul zilei de ieri i-au fost recoltate probe, după ce femeia a avut dificultăți de respirație, tuse și febră. Femeia va fi transportată cu izoleta pentru internare la Spitalul de boli infecțioase din Cluj.”

Astăzi a fost confirmat primul caz pozitiv de infecție cu Coronavirus (COVID-19) din județul Mureș. Este vorba de o femeie în vârstă de 70 de ani. Persoana se afla în izolare la domiciliu din 06.03, întrucât a revenit în țară din Italia (Ancona-Bologna). În cursul zilei de ieri i-au fost recoltate probe, după ce femeia a avut dificultăți de respirație, tuse și febră.
Femeia va fi internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj Napoca și a fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor persoanelor cu care s-a aflat în contact.

A declarat dr. Moldovan, DSP Mures

Prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că femeia de 70 de ani infectată cu noul tip de coronavirus se afla în izolare la domiciliu din data de 4 martie.

Potrivit prefectului de Mureş, persoana respectivă, care este dintr-o localitate limitrofă municipiului Târgu Mureş, a revenit în ţară din Ancona, Italia.

“În cursul zilei de ieri i-au fost recoltate probe, după ce femeia a avut dificultăţi de respiraţie, tuse şi febră. Femeia va fi internată şi a fost declanşată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor persoanelor cu care s-a aflat în contact”, a precizat prefectul de Mureş.

Potrivit informaţiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, pacienta va fi transportată cu izoleta pentru internare la Spitalul de boli infecţioase din Cluj-Napoca.

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.