Primul deces de coronavirus la Târnăveni

Primarul municipiului Târnăveni Sorin Megheșan a anunțat primul deces de coronavirus la Târnăveni.

Din păcate, vă anunț cu regret că un târnăvenean a pierdut bătălia cu coronavirusul, acesta fiind și primul caz pozitiv înregistrat în orașul nostru. Marți seara, s-a prezentat la Compartimentul Primiri Urgențe al Spitalului Municipal “Gh.Marinescu” din Târnăveni acuzând probleme respiratorii, unde i s-au acordat îngrijiri medicale, conform protocolului. Având și alte boli asociate, după câteva ore a fost transferat la Târgu Mureș, unde, din păcate, a decedat miercuri, fiind confirmat pozitiv la testul COVID19. Familia lui se află, în acest moment, în izolare, iar Direcția de Sănătate Publică derulează ancheta epidemiologică, pentru a se stabili persoanele cu care a intrat în contact. Vă voi ține la curent în legătură cu datele anchetei.

Îmi exprim regretul pentru această pierdere și le transmit condoleanțe celor apropiați.În acest moment, în Târnăveni nu există niciun alt caz confirmat de infecție cu coronavirus. Nu avem persoane în carantină, iar în izolare mai sunt 13 persoane.Vă rog să luați în serios toate recomandările autorităților și să facem tot posibilul pentru a limita răspândirea virusului și a ne proteja pe noi și pe ceilalți. Dacă stați acasă, salvați vieți! a anunțat primarul municipiului Târnăveni pe pagina sa de Facebook.

Guvernul a anunțat oficial detalii despre decesul din Târnăveni joi dimineața.

În județul Mureș a fost înregistrat un nou deces provocat de infecția cu Covid-19. Numărul total de decese în județul nostru a ajuns la 27.

Bărbat, 56 ani din județul Mureș.

Data internării: 21.04.2020  Spitalul Clinic Județean Mureș; în 22.04.2020 transfer în Secția ATI (intubat).

Data confirmării: 22.04.2020

Data decesului: 22.04.2020.

Comorbidități:  Diabet zaharat. Hipertensiune arterială. Parkinson.

Transmitem condoleanțe familiei! a anunțat Cancelaria Prefectului Institutia Prefectului – Judetul Mures

Chiar dacă uneori informația circulă mai repede la Târnăveni, conform legii portalul Tirnaveni.ro este obligat să aștepte informarea oficială pentru a publica un astfel de anunț. Grupul de Comunicare Strategică constituit la nivelul Guvernului este singurul care comunică numărul infectărilor și al deceselor la nivel de țară, iar apoi informația este completată de Prefectura Mureș și administrațiile locale.

Hai să ne respectăm dreptul la intimitate!

 

Lipsa informațiilor oficiale din motive necunoscute nouă încă, îi determină pe români să se documenteze din zvonuri și bârfe la colțul străzii. Asta se întâmplă cu atât mai mult, într-o comunitate mică precum e Târnăveniul. Dar ar fi bine să ne gândim de două ori atunci când publicăm zvonuri care se confirmă sau nu, pentru că putem aduce suferință unor familii.

Primul deces de coronavirus la Târnăveni a creat o isterie masivă pe plan local, fiecare dorind să știe toate detaliile despre persoanele implicate, dar fără a mai prețui dreptul la intimitate al unei familii. Și e posibil ca numărul famiilor afectate să crească, dar asta nu înseamnă că trebuie scoși din societate, ci doar testați, izolați și eventual tratați conform procedurilor.

Orice comentariu nepotrivit pe rețelele sociale (care reprezintă un spațiu public) poate fi sancționat din punct de vedere legal, dar mai mult decât atât poate afecta iremediabil anumiți localnici.

Până joi dimineața nu apăruse încă niciun comunicat oficial cu privire la primul deces de la Târnăveni din cauza coronavirusului, iar portalul Tirnaveni.ro respectă legea și va publica informațiile din punct de vedere legal și va respecta dreptul la intimitate al cetățenilor. Singurele informații oficiale sunt oferite de Grupul de Comunicare Strategică din cadrul Guvernului, care sunt apoi completate de Prefectura și administrațiile locale.

Cu toate acestea ne-am exprimat mereu nemulțumirea cu privire la lipsa informațiilor și a secretomaniei inutile.

ATENȚIE CE SPUI, S-AR PUTEA SĂ FII CHIAR TU URMĂTOAREA VICTIMĂ !

5 comentarii la „Primul deces de coronavirus la Târnăveni

 • 24 aprilie 2020 la 15:48
  Permalink

  Nu cumva vrei sa se posteze si o poza cu decedatul ? Si cu familia indoliata, etc ?

 • 23 aprilie 2020 la 13:02
  Permalink

  Nu-i nici un coronavirus fricosilor îi abureala

 • 23 aprilie 2020 la 9:20
  Permalink

  AJUNGE!!!
  ca de obicei, apar comentacii. informatiile pe care le solicitati ar crea haos. Daca stiti ca e in zona voastra, probabil ati demara propria ancheta si le-ati da in cap membrilor familiei/vecinilor decedatului.
  Cum ne-am obisnuit, romanul este Sherlock, Dan Diaconescu, Rocky Balboa, Spartacus din Berceni, etc

  Fiti mai responsabili, nu mai sariti ca panicatii si nu va mai dati cu parerea despre lucruri la care nu va pricepeti

 • 23 aprilie 2020 la 0:25
  Permalink

  Nu va suparati dar cate persoane au fost testate in Tarnaveni pana acum????

 • 23 aprilie 2020 la 0:18
  Permalink

  ce secretosi sunteti..au mai fost decese..de ce nu anuntati si locatia persoanei..macar sa stim..ne-am intalnit sau nu cu persoana respectiva?? sa stim ce ne asteapta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.