Prins în Seleuş cu 1000 de litri de alcool ilegal

Poliţiştii din Mureş au identificat în trafic un autoturism în care erau transportaţi peste 1000 de litri de alcool.
La data de 15 noiembrie 2017, ora 23:50, poliţişti din cadrul Poliției Municipiului Sighișoara și cei de la Postul de Poliție Bălăușeri au oprit în trafic, în localitatea Seleuș, din judeţul Mureș, un autoturism, în care a fost identificată cantitatea de 1000 litri de lichid cu miros puternic de alcool, transportat în recipiente de plastic, fără a avea aplicate etichete de marcaj fiscale.
În fapt, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Bălăuşeri au identificat în trafic, două autoturisme înmatriculate în judeţul Covasna, cărora le-au efectuat semnal regulamentar de oprire, moment în care conducătorii autoturismelor şi-au continuat deplasarea spre municipiul Sighişoara.
Imediat, echipajele de poliţie au constituit un filtru la intrarea în localitate, care a fost evitat de cei doi conducători auto, prin deplasarea spre comuna Daneş, sat Seleuş, unde, profitând de distanța dintre autoturisme și de faptul că era o oră târzie, s-au ascuns în satul Seleuș, abandonând unul dintre acestea.
Ulterior cele două persoane şi-au continuat deplasarea cu un singur autoturism, ce a fost oprit în trafic de un echipaj de poliţie.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit identitatea celor doi ocupanţi, respectiv faptul că ambii sunt din judeţul Covasna, iar pasagerul din autoturismul oprit era conducătorul auto al autoturismului abandonat în Seleuş.
După efectuarea controlului celor două autoturisme, în interiorul celui abandonat au fost identificaţi 1000 de litri de lichid incolor, ambalat în flacoane de plastic de câte 2 litri, neetichetate, prevăzute cu dopuri albe autofiletante, depozitate atât în portbagajul cât și în interiorul autoturismului.
În vederea continuării cercetărilor, lichidul cu miros puternic de alcool a fost sigilat şi ridicat în vederea confiscării, iar autoturismul a fost pus sub sechestru asigurator.
Cercetările sunt continuate de poliţiştii specializaţi în combaterea evaziunii fiscale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 40 litri alcool etilic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.