Prinși cu motorină furată


În cadrul activităţilor de prevenire a sustragerilor de combustibil din autotrenurile aflate în parcări de pe raza judeţului Mureş, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş – Serviciul de Investigaţii Criminale au prins în flagrant două
persoane, bănuite de comiterea unui furt de motorină.

În fapt, în noaptea de 17/18 septembrie, poliţişti de investigaţii criminale cu sprijinul Serviciului Rutier şi al Serviciului pentru Acţiuni Speciale au oprit în trafic, pe raza localităţii Bălăuşeri, din judeţul Mureş, un autoturism, în care au fost identificate 12 recipiente din plastic, având capacitatea de 30 litri, pline cu un lichid de culoare galbenă, cu miros specific de motorină.

Poliţiştii au identificat în autoturism, doi bărbaţi, de 27 şi 41 de ani, domiciliaţi în localităţile Mădăraş şi Tîrgu Mureş.

Din cercetări, a reieşit că motorina ar fi fost sustrasă la aceeaşi dată, din rezervorul unui autotren staţionat într-o parcare situată pe DN13 – E 60, între localităţile Vânători şi Albeşti, din judeţul Mureş.

Cele două persoane bănuite de comiterea furtului au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat şi au fost reţinute pentru 24 de ore.

La data de 22 septembrie, în urma cercetărilor desfăşurate, poliţiştii de investigaţii criminale au identificat o a treia persoană, în vârstă de 21 de ani, din Valea Izvoarelor, bănuită că ar fi fost implicată în comiterea furtului de combustibil, comis în noaptea de 18/19 septembrie.

În momentul de faţă, tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore în arestul IPJ Mureş, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

La acţiune s-a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului de Operaţiuni Speciale Mureş.