Prințul Charles a fost la Custelnic


Prințul Charles a făcut duminică o vizită la Biserica de lemn din Cuștelnic, județul Mureș, acolo unde o echipă de peste șaizeci de voluntari, sub coordonarea Asociației Monumentum, condusă de Eugen Vaida, derulează un proiect de punere în siguranță a unui monument istoric, Biserica de lemn cu hramul „Sf. Nicolae”, aflată într-o stare avansată de degradare.


Acțiunea este parte a unui proiect-pilot „Ambulanţa pentru monumente”, care „își propune să acționeze eficient în domeniul salvgardării patrimoniului imobil prin punerea în siguranță a unor obiective de patrimoniu importante aflate în stare avansată de degradare sau de precolaps”.
Până în prezent s-a realizat intervenții pe mai multe obiective de patrimoniu, între care: Poarta Brâncovenească din Sâmbăta de Sus, Biserica fortificată din Velț, Memorialul din Seleuș, Biserica ortodoxă din Gherdeal, ruina turnului de apărare din Apața și halta CFR din Șaeș.
De remarcat interesul prințului Charles pentru salvarea și a acestui monument. A dialogat cu voluntarii prezenți la Cuștelnic, cu răbdare, punând întrebări tuturor, surprins fiind și de faptul că a putut conversa cu toată lumea în engleză.


Am făcut în context și remarca minunatei concidențe: la Blaj a venit Sanctitatea Sa, Papa Francisc, iar la Cuștelnic, Alteța Sa Regală Charles, prinț de Wales… Dumnezeu are grijă de toți credincioșii….

Nicolae Baciut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.