Probleme mari cu gunoiul la Târgu Mureș

După ce anul acesta locuitorii din Târgu Mureș au făcut cunoștiință de noul preț pentru salubritate valabil la nivel județean, iar unii au achitat în avans impozitul și implicit gunoiul pe întreg anul 2021, joi au aflat că operatorul de salubritate din Ceuașu de Câmpie a notificat Primăria Târgu Mureș că reziliază contractul de salubritate.

Primăria a notificat firma de salubritate să respecte, conform prevederilor legale, perioada de 90 de zile de prestare a serviciului public de salubritate de la rezilierea contractului. Primarul Soós susține că în această perioadă se va demara o nouă procedură de licitație, pe o perioadă de până la desemnarea unui operator de ADI Ecolect Mureș.

Vineri dimineața la ora 11.00 primarul Municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán a anunțat o conferința de presă  sediul PrimărieiPiaţa Victoriei nr. 3 care va avea ca temă salubrizarea și managementul deșeurilor.

Serviciul de salubrizare va fi prestat în continuare! a anuntat primaria.

Situația serviciului de salubrizare din Târgu Mureș este următoarea:
• În data de 20 ianuarie 2021 am notificat operatorul Sylevy Salubriserv că nu acceptăm la plată anumite facturi, deoarece am constatat neconcordanțe privind cantitățile de deșeuri raportate și cele predate la stația de transfer de la Cristești și la depozitul de la Sânpaul.
• Operatorul ne-a notificat la rândul său, că suspendă serviciul de salubrizare.
• Acest serviciu este unul de utilitate publică și, conform legii, operatorul este obligat să asigure continuitatea serviciului pentru cel puțin 90 de zile. Ca atare, i-am pus în vedere să se conformeze prevederilor legale și celor asumate prin caietul de sarcini.
• Având în vedere situația de maximă urgență în care ne aflăm, vom lua toate măsurile necesare pentru a rezolva situația împreună cu departamentele implicate.
Pașii de urmat sunt:
o Convocăm de îndată Consiliul Local pentru a atribui serviciul de salubrizare prin negociere, conform prevederilor legale;
o În paralel vom demara procedura legală de atribuire prin licitație a serviciului de salubrizare.
„Vă asigur că gunoiul din fața blocului, de pe străzi, respectiv gunoiul menajer, va fi colectat și ridicat și, în cel mai scurt timp posibil, vom face curățenie și ordine în acest oraș” a declarat primarul Municipiului Târgu Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.