Producătorul de mobilier Artemob International caută 125 de oameni pentru fabricile din Sovata şi Târnaveni, judeţul Mureş

Producătorul de mobilier Arte­mob International, controlat de com­pa­nia franceză P3G Industries, are dis­ponibile în prezent 125 de joburi pentru fabricile din localităţile Sovata şi Târnă­veni, judeţul Mureş, potrivit site-ului Agenţiei pentru Ocu­pa­rea For­ţei de Muncă (AJOFM) Mureş. Compania caută 50 de muncitori ne­ca­lificaţi pentru asam­bla­rea, mon­ta­rea pie­selor şi 30 de tâm­plari uni­ver­sali pen­tru fa­bri­ca din localitatea So­va­ta, însă are ne­vo­ie de 45 de oameni şi pen­tru fabrica din Târnăveni.

La nivel naţio­nal, com­pania deţine fabrici în Bucu­reşti, Sovata şi Târnă­veni, în cadrul cărora lucrau în 2019 un număr mediu de aproximativ 860 de persoa­ne, conform datelor publice.

Compania Artemob International  a încheiat anul 2019 cu afaceri de 143,2 mil. lei (29,4 mil. euro), în scădere cu 9% faţă de anul precedent. Profitul net al producătorului de mobilă a cunoscut o scădere de aproape 50% în 2019 faţă de anul precedent, ajungând la puţin peste 2 mil. lei (411.000 euro), potrivit datelor de pe site-ul Minis­terului Finanţelor.

Compania franceză şi-a început activitatea în România în anul 1990, când grupul a achiziţionat două fabrici româneşti de la Ilefor (în Sovata) şi Mobilux (în Bucureşti), arată informa­ţiile publicate pe site-ul compa­niei Artemob International. Cele două fabrici purtau numele de Mobilux şi Mobilă Sovata. În 2005, compania a investit în dezvol­ta­rea fa­bri­cii din Târnă­veni pentru a creşte capaci­tatea de producţie.

În 2018, Mobi­lux şi Mobila Sovata au fuzionat, iar îm­preună cu cea de-a treia fabrică din Târnăveni au adop­tat numele Artemob Inter­national SRL. Compania mai deţine un depozit în România, la Oradea. De altfel, capacitatea de producţie a celor trei fabrici deţinute de compania Artemob International în România este de aproximativ 1.250 de piese de mobilier pe zi, acestea fiind exportate în peste 37 de ţări. La nivel european compania are circa 900 de puncte de livrare, iar săptămânal livrează aproxi­mativ 35 de tiruri încărcate cu piese de mobilier.

ZF.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.